battery is working but engine will not fire

Anything Buggy Electrical
sara
Posts: 2
Joined: Sun Oct 05, 2014 1:27 pm

battery is working but engine will not fire

Postby sara » Sun Oct 05, 2014 1:41 pm

hi guys I'm very new to this but I have a pgo rl250 and suddenly she just stopped running after I had been out in her and went to start her back up, so I changed the battery but I still have no fire up, theres no clicking noise when I turn the key I have emailed extreme quads and they suggested I buy 3 items 1.solenoid 2. magnato and the last one off the top of my head I cant think the lights are not coming on there no horn well no power at all. I would like to do any jobs on her myself so if I ever get the chance to take her to the dunes then cleaning and service will be a lot easier to do myself please please someone help thanks all sara

User avatar
Phaeton
Posts: 4387
Joined: Mon Jan 29, 2007 9:13 pm
Location: Worksop
Contact:

Re: battery is working but engine will not fire

Postby Phaeton » Mon Oct 06, 2014 1:57 pm

Need to start with basics Sara, do you have a multimeter or access to one?

Alan...

sara
Posts: 2
Joined: Sun Oct 05, 2014 1:27 pm

Re: battery is working but engine will not fire

Postby sara » Sat Jan 03, 2015 10:41 pm

Hi Alan sorry for delay xmas and all that out of the way and now I can get back to my bug the engine fired up when I held the egnition wires behind the key barrel so I'm guessing it's loose wires there but I've never striped things like this but I'm a hands on person Alan hope you had a lovely xmas yourself look forward to hearing from you again Sara

User avatar
Danny
Posts: 3856
Joined: Wed Jan 17, 2007 9:23 pm
Location: Middleton On Sea
Contact:

Re: battery is working but engine will not fire

Postby Danny » Sun Jan 04, 2015 10:44 pm

nice easy fix then :-)

You can come round and finish my rebuild off if you like sara :-)


Return to “Electrical Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest